T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / FETHİYE - Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi

Sezgin GÜNDÜZ - Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı

Muğla ili Fethiye ilçesinde doğdu. Eğitim-öğretim hayatına Fethiye Akıncı İlköğretim Okulu’nda başladı. Lise öğrenimini Fethiye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Bölümünde (1996) tamamladı. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nde Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği Ana Bilim Dalında Lisans eğitimini (2001) tamamladı. Üniversite Lisans eğitimini Fakülte Birincilik derecesiyle (83,28: 3,50 puan) tamamlayarak rektörlük tarafından kendisine “Onur Belgesi” verildi.

Öğretmenliğe 2001 yılında Nevşehir/Hacıbektaş Kız Meslek Lisesi’nde başladı. Daha sonra sırasıyla Mersin Akkent İlköğretim Okulu (2002-2003), Muğla/Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (2003-2005), Şanlıurfa/Bozova Yaylak İlköğretim Okulu (2004-2005), Trabzon/Beşikdüzü Kız Meslek Lisesi (2005-2008), Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü (2008), Fethiye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni ve Bölüm Başkanı/Şefi (2009-2022), olarak görev yaptı.

Yurt içinde turizm hizmet sektöründe Dünyaca ünlü Antalya Sheraton Otel ve IC Green Palace Otel ve yurt dışında da Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrindeki Wellness Step Hotel gibi 5 yıldızlı konaklama işletmelerinin mutfak, pastacılık ve servis bölümlerinde çalışarak sektörde “iş tecrübesi” kazandı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüzün Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı’nda (28.12.2011 tarih ve 3022 sayılı MEB Görevlendirme Oluru ile) Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında “Program Koordinatörü” olarak görev yaptı. Bakanlığımızın “modüler eğitim programının” geliştirilmesi ve revize edilmesinde (MEGEP) görevler (2010-2017) aldı. Bakanlığımıza bağlı meslek liselerinde okutulmak üzere birçok modül/ders kitabı (2011 tarih ve 2998 sayılı MEB Görevlendirme Oluru ile) yazdı.

Avrupa Birliği “Leonardo da Vinci” ve “Erasmus Eğitim Programlarında” İtalya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Fransa gibi ülkelerde proje koordinatörü, proje yürütücüsü, refakatçi öğretmen rollerinde görevlerde bulundu. Eğitime kazandırdığı bu projeler ile “eğitimde fırsat eşitliği” sağlayarak görev yaptığı okullardaki alan öğrencileri ve öğretmenlerinin AB ülkelerindeki okullarda mesleki eğitim almalarını ve otellerde staj yapmalarını sağladı.

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi (TRH2.2.IQVETII/P-03/144 sözleşme numaralı) Projesi kapsamında; Fethiye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin (Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) Aşçılık, Pastacılık ve Servis Atölyelerinin fiziki alt yapısı ve ekipmanlarının yenilenmesini, modernize edilmesini Avrupa Birliği Fonlarından sağladı.

Muğla Valiliği’nin 17.10.2003 tarih ve 25998 sayılı resmî Oluru ile FRT TV’de “Beslenme ve Sağlık” adlı canlı yayın programları yaptı ve bu televizyon programlarıyla toplumsal farkındalık yaratarak izleyicileri “yeterli ve dengeli beslenme, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, hastalıklarda beslenme” gibi konularda bilgilendirdi. Ayrıca gazetelerde bu çerçevede eğitici köşe yazılarıyla okuyuculara beslenme eğitimi vererek önemli "sosyal sorumluluk projeleri" gerçekleştirdi.

Bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeylerde gastronomi yarışmalarında birincilik, ikincilik, üçüncülük dereceleriyle öğrencilerine sayısız “altın, gümüş ve bronz madalyalar” kazandırdı ve bu başarılar sonucunda Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ne “altın çağını” yaşattı. 2016 yılında Uluslararası Antalya Altın Kep Yarışmasında okuluna Türkiye İkinciliği; 2017 ve 2018 yıllarında üst üstte 2 defa Türkiye Birinciliği Kupasını kazandırdı. 2018 yılında Uluslararası İstanbul Gastronomi Yarışmasında “Yılın En İyi Lisesi” Yarışmasında okuluna Türkiye Üçüncülüğü Kupasını kazandırarak büyük başarılara imza attı. 

Gastronomi yarışmaları, proje yarışmaları, modül/ders kitabı yazarlığı, müfredat geliştirme, Avrupa Birliği hibe projeleri ve eğitim alanındaki üstün çalışmaları ve başarıları kapsamında; Bakanlık, Genel Müdürlük, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik, Kaymakamlık tarafından birçok Teşekkür Belgesi, Başarı Belgesi, Üstün Başarı Belgesi, Aylıkla Ödül ve Ödül Belgesi ile ödüllendirilmiştir.

Bakanlığımızın “Yöneticilik Sınavı” kapsamında; Muğla Valiliği’nin 30.10.2023 tarih ve 1819 sayılı Atama Kararnamesi ile Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi’ne “Müdür Yardımcısı” olarak atanmış olup kurumumuzda görevini sürdürmektedir.